Kurs: Nålebinding


Kursholder: Kari Anne Ringen Lunke, Lillehammer husflidslag.

Tid og sted: 15.00–18.00, Salongen, Kulturhuset Banken

Pris: kr. 750 (inkl. festivalbillett)

Om kurset:
Nålebinding er en av de eldste trådteknikker vi kjenner, flere tusen år gammel. Det eldste funnet i Norge er «Oslovotten» som antas å være fra det ellevte århundre. Strikking kom til Norge på 1500-tallet, og ble mer og mer vanlig fram til 1700-tallet. Etter hvert ble da nålebinding utkonkurrert.

Ta med:
Hvis deltakerne ikke har nål fra før, kan det kjøpes eller lånes på stedet. Ta med ullgarn, gjerne litt tjukt, f.eks. vamsegarn. Det bør helst ha litt lys farge, da er det lettere å se stinga.

Om Kari Anne:
"Jeg lærte nålebinding for ca. 25 år siden, og finner stadig flere ting å bruke den til. Det vanligste er vel luer og votter, men jeg har også laget bl.a. skjerf, mobiletui, pannebånd, tunika og genser. Jeg synes teknikken er en arv fra våre formødre som bør føres videre, og brenner for at flere skal få kjennskap til den. Mange synes det er vanskelig til å begynne med, men med øvelse sitter det i fingrene. Det krever ikke mye redskap, bare ei nål av tre eller bein. Da trådene skjøtes etter hvert, er det en fin måte å bruke rester på."