Kurs: Lær å stoppe! Reparasjon av strikkeplagg


Kursholder: Louisa Bond.

Tid og sted: 10.00–12.45, Salongen, Kulturhuset Banken

Pris: kr. 750 (inkl. festivalbillett)

Om kurset:
Lær hvordan du tar vare på dine strikkeplagg. Ta med et tynnslitt eller hullete strikkeplagg du vil stoppe, og få hjelp til å komme i gang! 

I dette kurset går vi gjennom tre ulike stoppeteknikker, fra enkel veve-stopping, til forsterkning og strikket lapp. Vi snakker om når de ulike teknikkene egner seg best, og hva man trenger for å sette i gang.Du får mulighet til å prøve stoppeteknikkene underveis, og du får hjelp til å komme i gang med stoppingen av ditt eget strikkeplagg. 

Bli med på en koselig stund hvor vi reparerer sammen!

Ta med: 
Ta med et tynnslitt eller hullete strikkeplagg du vil stoppe, for eksempel en strikket vott, ullsokk eller kofte. Ta også med en prøvelapp stor nok til å prøve ut de tre stoppeteknikkene som gjennomgås.

Materialer og utstyr vil være tilgjengelig for låns, men ta med eget garn til stopping, stoppenåler og annet utstyr om ønskelig.

Om Louisa Bond: 
Louisa startet bloggen Worn Values i 2016 for å utforske sakte mote og jobbe seg mot en mer bærekraftig garderobe. Til daglig jobber hun på Heimen Husfliden i Oslo og for reparasjonsbedriften Repairable. Hun ser reparasjon og stopping som en praktisk nødvendighet, men like mye som en kreativ utfordring. Å reparere er en feiring av levd liv og tidens tann – og enkle redskaper er alt som skal til.

Nettside: www.wornvalues.com

Instagram: @wornvalues